Dubokeur logodk DUBOkeur product gebouw DUBOkeur product interieur DUBOkeur product gww DUBOkeur grondstof DUBOkeur installatie DUBOkeur woning

DUBOkeur stempel

Voor contact:
Bussummergrindweg 1b
1406 NZ Bussum
Tel: 035 - 6948233
Mail: info@nibe.org

Link naar al de milieuclassifcaties en DUBOkeur® producen:

www.nibe.info

DUBOkeur® Nieuws van in 2013


Het meest actuele nieuws over DUBOkeur® producten en de milieuclassificaties zijn te vinden op: www.nibe.info


DUBOkeur® voor SIKA dakbedekkingen

(5-12-2014)

Vorige week heeft Sika haar drie behaalde DUBOkeur certificaten in ontvangst mogen nemen tijdens de uitreiking bij de watertoren. Om aan de buitenwereld te laten zien dat zij voorop lopen als het gaat om duurzaamheid, heeft Sika België de milieu-belasting van drie producten laten doorrekenen door het NIBE.

Het gaat op de volgende dakbedekking:

Deze dakbedekkingen zijn getest in de toepassing plat dak bedekking; mechanisch bevestigd. De één-laags dakmembranen van Sika behoren milieutechnisch tot de beste alternatieven in hun toepassing. Binnen deze groep behalen ze milieuklasse 1 of 2 waardoor ze aan de eisen voor DUBOkeur voldoen.

Sarnafil TS 77-12, Sarnafil TS 77-15 en Sikaplan 15G scoren op alle 17 milieucriteria (van broeikaseffect en humane toxiciteit tot en met landgebruik) goed en kunnen zich hierdoor op duurzaamheidsgebied meten met de beste producten in de toepassing van plat dak bedekking. Eén van de redenen dat de producten zo goed scoren is dat de hoeveelheid benodigd materiaal laag is ten opzicht van de alternatieven, zoals bitumen en metalen dakbedekkingen. Doordat er maar weinig materiaal nodig is, is het totale pakket ook licht, wat bijvoorbeeld scheelt in de emissies veroorzaakt door transport.

Uitreiking DUBOkeur certificaten SIKA
vlnr: Nanda Naber (NIBE), Ron Sluijter (Sika) en Bas Logister (Sika)

Bij steeds meer mensen is inmiddels bekend dat de milieuclassificaties van bouwmaterialen geheel gratis kunnen worden geraadpleegd op de web


DUBOkeur® Interieur

DUBOkeur interieur

Vanuit diverse hoeken van de markt krijgt het NIBE al geruime tijd vragen over de duurzaamheid van interieurmaterialen. Geen duurzaamheid beoordelingssysteem of certificeringssysteem geeft op dit moment nog invulling aan de duurzaamheid van de gebruikte materialen in een interieur / inrichting van een gebouw. Tot nu toe heeft het gebouw en de “vastgenagelde” interieurmaterialen de focus gehad, terwijl de omloopsnelheid van een interieur veel hoger ligt. Met deze reden heeft het NIBE een nieuw lid toegevoegd aan de DUBOkeur® familie; DUBOkeur® Interieur. Dit familielid van DUBOkeur® bedient de markt voor producten en materialen die gebruikt worden in het interieur c.q. de inrichting van een gebouw. Het NIBE is hiermee de eerste partij die inzicht geeft in hoe duurzaam verschillende interieurmaterialen nu zijn.

Met de lancering van DUBOkeur® Interieur wil het NIBE een impuls geven aan het uitbreiden van de Milieuclassificaties die objectief inzicht geven in de duurzaamheid van interieurproducten. Het NIBE geeft daarom de eerste 5 producenten die laten toetsen of hun product behoort tot de duurzame top, maar liefst 50% korting op de toetsingskosten.

Meer informatie over duurzame interieurproducten ende milieuclassificaties van o.a. vloeren, binnenwanden, muurverf en laken en plaat materialen zijn te vinden op www.nibe.info.


DUBOkeur® en Milieuclassificaties nu ook als gratis app beschikbaar

Na het succes van de gratis website, nu ook een gratis app met de milieuclassificaties van bouwproducten een complete lijst van de DUBOkeur producten.

Bij steeds meer mensen is inmiddels bekend dat de milieuclassificaties van bouwmaterialen geheel gratis kunnen worden geraadpleegd op de website www.nibe.info. Op dit moment maken al ruim 4900 leden gebruik van deze informatiebron om inzicht te krijg in de milieu-impact en gezondheidseffecten van bouwproducten. We krijgen veel enthousiaste reacties van onder andere architecten die vinden dat deze informatie onmisbaar is om een duurzame materiaalkeuze te kunnen maken. Daarnaast zijn er veel gemeentes en adviesbureaus die vinden dat deze kennis onmisbaar is voor op het bureau. Ook docenten zijn om en willen dat hun studenten bouwkunde en civiele techniek door middel van de NIBE Milieuclassificaties inzicht krijgen in de duurzaamheid van bouwmaterialen.

Wij zijn erg blij dat de informatie over duurzame bouwproducten zo enthousiast wordt ontvangen. Daarom willen we de drempel om de database te gebruiken nog lager leggen. Om die reden is er een app ontwikkeld die geheel gratis te downloaden is. Zo kan iedereen altijd en overal zien welk product milieutechnisch de beste keuze is!

In de app vind je binnen enkele secondes welk bouwproduct voor een bepaalde toepassing het meest milieuvriendelijk is. Daarnaast kun je ook de producten met een DUBOkeur in no-time vinden. Deze merk-gebonden producten behoren tot de meest milieuvriendelijke keuzes binnen hun toepassing. Dit is onafhankelijk en wetenschappelijk onderbouwd aangetoond met behulp van de LCA-methodiek.

“Een heel handige app om ook tijdens bouwvergaderingen en ontwerpsessies de meest actuele milieugegevens bij de hand te hebben.”

Voor Apple iOS is de app te downloaden via deze link

Voor Adroid is de app te downloaden via deze link

Enkele screenshots van de app:

uitreiking DUBOkeu certificaten uitreiking DUBOkeu certificaten

uitreiking DUBOkeu certificaten uitreiking DUBOkeu certificaten


Uitreiking van twee DUBOkeur® certificaten aan VanDerSanden

Theo Noorlander en Fenke Paus van VanderSanden B.V. mochten gister hun net behaalde DUBOkeur certificaten in ontvangst nemen. De feestelijke gelegenheid vond plaats voor ons kantoor, de watertoren in Bussum. Met deze certificaten kunnen zij nu aan hun klanten laten zien dat hun straatbaksteen Bretagne en Médoc een duurzame en milieubewuste keuze zijn.

De bovengenoemde straatbakstenen zijn getoetst in de toepassingen 'weg in een woongebied', 'licht belaste weg' en 'gemiddeld belaste weg'. De twee producten komen in aanmerking voor DUBOkeur, omdat ze zich binnen de meeste milieueffectencategorieën kunnen meten met de beste alternatieven. Op de milieueffectcategorie landgebruikt scoren ze zelfs goed. Dit komt omdat klei de voornaamste grondstof is waaruit de straatbakstenen Bretagne en Médoc bestaan. Dit materiaal zorgt voor weinig milieubelasting, omdat het dicht bij huis wordt gewonnen en vrijwel onuitputtelijk is. Naast klei worden er weinig materialen gebruikt dit milieukritisch zijn. Daarnaast hebben de bakstenen een lange levensduur en kunnen ze aan het einde van de levensduur worden gerecycled.

uitreiking DUBOkeu certificaten

Al de milieuclassificaties van bouwproducten en al de DUBOkeur producten in hun toepassing kut u vinden op www.nibe.info.


Geheel vernieuwde www.nibe.info nu gratis en met DUBOkeur producten

Al de milieuclassificaties van bouwproducten kunt u geheel gratis vinden op www.nibe.info. Hier vindt u ook per bouwtoepassing welke DUBOkeur producten er zijn.


DUBOkeur producten bij ICDuBo (Youtube filmpje)

Bij ICDuBO zijn vele DUBOKeur gecertificeerde producten te zien. Hieronder een filmpje van al de DUBOkeur producten bij ICDuBo.

Voor de hele lijst met DUBOkeur producten zie de DUBOkeurlijst


NIBE en het DUBOkeur op de BouwBeurs

Het Tabellenboek 2013 van het NIBE wordt tijdens de Bouwbeurs 2013 (4-9 februari) in de Jaarbeurs Utrecht gelanceerd. In dit Tabellenboek worden bouwproducten binnen meer dan 90 productgroepen met elkaar vergeleken op het gebied van duurzaamheid. Zo kunt u in één oogopslag zien voor welk type producten u het best kunt kiezen. 

Wanneer producten goed scoren binnen een productgroep kunnen zij het DUBOkeurmerk krijgen. Alle tot nu toe DUBOkeur® gecertificeerde producten staan dit jaar voor het eerst in het Tabellenboek. Zo kunt u voor veel productgroepen direct een duurzaam product kiezen.

Het Tabellenboek 2013 is tijdens de Bouwbeurs (4 t/m 9 februari 2013) te verkrijgen op de NIBE-stand (hal 10, standnummer 10.F030). Hier zult u ook zien wat voor stunt wij speciaal voor de Bouwbeurs hebben. We zien u graag op onze stand!

Voor gratis toegang tot de BouwBeurs, klik op onderstaande link:


Voor het nieuwsarchief, volg deze link