Dubokeur logodk DUBOkeur product gebouw DUBOkeur product interieur DUBOkeur product gww DUBOkeur grondstof DUBOkeur installatie DUBOkeur woning

DUBOkeur stempel

Voor contact:
Bussummergrindweg 1b
1406 NZ Bussum
Tel: 035 - 6948233
Mail: info@nibe.org

Link naar al de milieuclassifcaties en DUBOkeur® producen:

www.nibe.info

DUBOkeur® Nieuws van in 2011

Enkele nieuws items uit 2011:

15 DUBOkeur® certificaten voor PVC buizen

Op 29 september 2011: 5 kunststof leidingproducenten in Nederland krijgen voor 3 PVC buistoepassingen DUBOkeur! Uit handen van Michiel Haas van het NIBE hebben Alphacan, Dyka, Martens kunststoffen, Pipelife en Wavin voor de 80mm PVC hemelwaterafvoer, de 75mm PVC binnenriolering en de 315mm PVC buitenriolering (beide laatste deels met gerecycled materiaal) het DUBOkeur® certificaat gekregen.

Certificaat PVC bureau leiding

In de toepassing van binnenriolering zijn de fabrikanten Alphacan, Dyka, Martens kunststoffen, Pipelife en Wavin de eerste die een DUBOkeur® behalen. Meer informatie te vinden op www.bureauleiding.nl

DUBOKeur® Certificaat verkregen voor 5 nieuwe producten van Henkel.

Op 28 juni zijn er vijf nieuwe DUBOkeur® certificaten uitgereikt aan de fabrikant Henkel. In een tijd waarbij het onderscheiden in duurzaamheid steeds belangrijker wordt, kan het DUBOkeur® een helder en wetenschappelijke onderbouwing vormen voor het op de markt zetten van een milieuvriendelijk product. Een product komt alleen in aanmerking voor het DUBOkeur® als het in de milieuklasse 1 of 2 valt. Hierdoor is het DUBOkeur uitsluitend bestemd voor de echte duurzame producten. Het DUBOkeur® betekend dus echt wat!

Hieronder de 4 nieuwe producten die aan het DUBOkeur® zijn toegevoegd:

Certificaat van Henkel
DUBOkeur® certificaat van Ceresit CM 90 easyflex.

Twaalf nieuwe producten hebben het DUBOkeur® certificaat verworven.

In een tijd waarbij het onderscheiden in duurzaamheid steeds belangrijker wordt, kan het DUBOkeur® een helder en wetenschappelijke onderbouwing vormen voor het op de markt zetten van een milieuvriendelijk product.
Een product komt alleen in aanmerking voor het DUBOkeur® als het in de milieuklasse 1 of 2 valt. Hierdoor is het DUBOkeur® uitsluitend bestemd voor de echte duurzame producten. Het DUBOkeur® betekend dus echt wat! Hieronder de 12 nieuwe productendie aan het DUBOkeur® zijn toegevoegd:

DUBOkeur® voor Metisse isolatie van VKR-isolatie

Metisse+ isolatie is getest als één van de milieuvriendelijke en duurzame materiaalkeuze voor dakisolatie. Het unieke van Metisse isolatie is dat het gemaakt is van gerecyclede kleding (zoals bijvoorbeeld spijkerbroeken).

Certificaat Metisse isolatieDUBOkeur® certificaat van Metisse voor meer informatie zie www.isolatiemetisse.nl.

Uitsluitend de meest milieuvriendelijke producten binnen een bepaalde toepassing, komen in aanmerking voor het DUBOkeur® merk. Door het onderzoeksinstituut Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE), hét kennisinstituut over milieubelasting van bouwmaterialen, worden de producten beoordeeld op basis van 17 (milieu)aspecten, variërend van broeikaseffect tot hergebruik of verwerking van het afval, volgens de methode van de Levenscyclusanalyse (LCA).

Met het DUBOkeur® laten fabrikanten/leveranciers zien dat ze tot de meest milieuvriendelijke en duurzame producten behoren en zien de afnemers dat het product het milieu zo min mogelijk aantast.

Volgens het reglement van DUBOkeur® komen uitsluitend producten in aanmerking voor DUBOkeur® wanneer zij in milieuklasse 1 of 2 vallen. Is het onderscheid tussen de producten niet zo groot dat er alleen klasse 1 en 2 producten zijn, dan komt alleen Milieuklasse 1 in aanmerking voor het DUBOkeur®. Daarmee is duidelijk dat het DUBOkeur® exclusief is voorbehouden aan echte milieuvriendelijke producten, het DUBOkeur® betekent dus wat.

Gratis jubilieum-DUBOkeur®

NIBE staat op het punt het 100ste DUBOkeur® te verstrekken. Dit vieren we door het 100ste product dat een DUBOkeur® certificaat krijgt gratis te certificeren.
Wellicht wordt het uw product?

Het DUBOkeur® bestaat ruim zeven jaar. In 2004 werd het eerste DUBOkeur® uitgereikt en in de jaren erna volgden vele anderen. Inmiddels hebben bijna honderd producten de DUBOkeurtoets positief doorstaan en zijn in bezit van het gewilde certificaat. Het grote succes van het DUBOkeur® is voor ons de aanleiding om het DUBOkeur® gratis te verstrekken aan het 100e product dat voldoet aan de eisen van het DUBOkeur®. Bent u producent van een duurzaam bouwproduct en bent u nog niet in het bezit van het DUBOkeur®. Bij tijdige opdrachtverlening en aanleveren van de gevraagde gegevens, maakt u kans het 100e product met DUBOkeur® te krijgen en krijgt u de DUBOkeurtoets gratis.

Nog vier nieuwe producten hebben het DUBOkeur® merk verkregen

Vier nieuwe producten hebben onlangs het DUBOkeur® merk verkregen, hierdoor komt de teller op 70 producten in 19 catogorieen die gecertificeerd zijn met het DUBOkeur®.

De volgende vier producten hebben onlangs het DUBOkeur® gekregen:

Vier nieuwe producten hebben het DUBOkeur® merk verkregen

682 Majolicol van Forbo Eurocol BV Milieuvriendelijke tegellijm van Forbo Eurocol voor het bevestigen van wandtegels. Meer informatie te vinden op www.eurocol.com

Tegelijm Majolicol DUBOkeur
Dit product is beoordeeld als één van de beste dubokeuzes.

Auranox betonnen dakpan van Monier De betonnen dakpan Auranox heeft een coating die de schaddelijken stikstofoxide omzet in onschadelijke nitraatmoleculen.

Auranox betonnen dakpan

Accoya buitenkozijnen van Accsys Technologies Houtenkozijnen uit duurzame bosbouw van snelgroeiende bomen en de gegarandeerd gifvrij fabricage zorgen voor een goede milieubeoordeling.

Prominent (R) aluminium buitenkozijnen van Verhagen Ramen b.v. Gerecycled aluminium en de lange levensduur zorgen voor een goede milieubeoordeling.

Verhagen ramen aluminium