Dubokeur logodk DUBOkeur product gebouw DUBOkeur product interieur DUBOkeur product gww DUBOkeur grondstof DUBOkeur installatie DUBOkeur woning

DUBOkeur stempel

Voor contact:
Bussummergrindweg 1b
1406 NZ Bussum
Tel: 035 - 6948233
Mail: info@nibe.org

Link naar al de milieuclassifcaties en DUBOkeur® producen:

www.nibe.info

DUBOkeur® Nieuws van in 2010

DUBOkeur voor Ecostar dakbedekking van EPDM systems

Ecostar dakbedekking van EPDM systems
Ecostar behaald het DUBOkeur® voor de dakbedekking van EPDM Systems b.v. Leien van EPDM.

Door gerecycled EPDM te gebruiken en de lange levensduur heeft de Ecostar dakleien het dubokeur® verkregen.

DUBOkeur® voor Granulight (licht ophoogmateriaal) van Martens en van Oord.

Dubokeur voor granulight
Granulight licht ophoogmateriaal van Martens en Van Oord.

Granulight is een licht ophoogmateriaal bestaande uit E-bodemas, door het lichte materiaal en door het hergebruiken van een afvalproduct, behaalde Granulight het DUBOkeur®.

Drie nieuwe producten hebben het DUBOkeur® merk verkregen

Er zijn onlangs weer DUBOkeur®certificaten uitgereikt aan drie bedrijven. Daarnaast heeft DUBOkeur® een geheel vernieuwde eigen website gekregen, daarop staan alle producten vermeld met een DUBOkeur®. Tevens staat vermeld hoe u DUBOkeur® kunt aanvragen, wat het kost en waardoor het zich onderscheidt.

Certificaat uitreiking

De volgende drie producten hebben onlangs het DUBOkeur® gekregen:

Uitsluitend de meest milieuvriendelijke producten binnen een bepaalde toepassing, komen in aanmerking voor het DUBOkeur® merk. Door het onderzoeksinstituut Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE), hét kennisinstituut over milieubelasting van bouwmaterialen, worden de producten beoordeeld op basis van 17 (milieu)aspecten, variërend van broeikaseffect tot hergebruik of verwerking van het afval, volgens de methode van de Levenscyclusanalyse (LCA). Met het DUBOkeur® laten fabrikanten/leveranciers zien dat ze tot de meest milieuvriendelijke producten behoren en zien de afnemers dat het product het milieu zo min mogelijk aantast.
Volgens het reglement van DUBOkeur® komen uitsluitend producten in aanmerking voor DUBOkeur® wanneer zij in milieuklasse 1 of 2 vallen. Is het onderscheid tussen de producten niet zo groot dat er alleen klasse 1 en 2 producten zijn, dan komt alleen Milieuklasse 1 in aanmerking voor het DUBOkeur®. Daarmee is duidelijk dat het DUBOkeur® exclusief is voorbehouden aan echte milieuvriendelijke producten, het DUBOkeur® betekent dus wat.

Intergreen MO van Interwand BV Intergreen MO is een speciaal ontwikkelde milieubewuste transparante systeemwand voor flexibele kantoortoepassingen en onderscheid zich door de keuze voor massief duurzaam geproduceerd zachthout.

DUBOkeur certificaat interwand De proefopstelling van de nieuwe wand

Resitrix MB van Phoenix Resitrix MB van Phoenix is een al jaren op de markt aanwezige EPDM dakbedekking met een zeer lange bewezen levensduur van 50 jaar.

Dakbedekking van Resitrix MB van Phoenix

ClimaLife van Nelskamp De ClimaLife betonpan van Nelskamp werd eveneens onderscheiden met het DUBOkeur® vanwege zijn positieve milieueigenschappen.

Auronox dubokeur certificaat