Dubokeur logodk DUBOkeur product gebouw DUBOkeur product interieur DUBOkeur product gww DUBOkeur grondstof DUBOkeur installatie DUBOkeur woning

DUBOkeur stempel

Voor contact:
Bussummergrindweg 1b
1406 NZ Bussum
Tel: 035 - 6948233
Mail: info@nibe.org

Link naar al de milieuclassifcaties en DUBOkeur® producen:

www.nibe.info

DUBOkeur® Woningen

Met het succes van het DUBOkeur® voor producten - waarbij inmiddels a honderden DUBOkeur® product certificaten zijn uitgereikt - vonden we het tijd dat ook woningen zich milieutechnisch konden onderscheiden. Daarom heeft het NIBE het DUBOkeur® woningen ontwikkeld. Het doel van het DUBOkeur® is altijd om uitsluitend de bovenkant van de markt op het gebied van duurzaamheid een keurmerk te geven, zodat het ook echt wat voorstelt. Daarom zijn de eisen streng, maar haalbaar. Er moet een stimulans vanuit gaan om beter te bouwen op het gebied van milieu en gezondheid.

 DUBOkeur woning klomp

Omdat duurzaamheid bij het ontwerp begint maar op de bouw eindigt, worden de eisen zowel doorgerekend in dynamische rekenmodellen als ook gecontroleerd op de bouwplaats. Met het DUBOkeur® woning certificaat weet de bewoner dat zijn woning goed scoort op het gebied van milieu, gezondheid en duurzaamheid.

Zo veel mogelijk milieueffecten

Waar andere certificaten en keurmerken vaak alleen beoordelen op één milieueffect neemt het DUBOkeur® zoveel mogelijk milieueffecten mee. Zo worden de woningen beoordeeld op het gebied van energie- en waterzuinigheid, een milieuvriendelijk materiaal keuze, duurzame energieopwekking en diverse comfort en gezondheidseisen. De strenge eisen worden allemaal beoordeeld op wetenschappelijk onderbouwde wijze.

Het DUBOkeur® is een uitstekende manier om op een onafhankelijke manier de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van een woning aan te tonen.

DUBOkeur woning logo

Voordelen van DUBOkeur woning in het kort:

•             Onafhankelijk keurmerk;
•             Onderbouwde wetenschappelijke methodiek;
•             Brede scope van duurzaamheidsaspecten;
•             Harde eisen en dynamisch rekenmodel gecombineerd;
•             Creativiteit en innovativiteit worden beloond doormiddel van de compensatie-eis;
•             Maatregelen worden ook in het werk gecontroleerd.

Voor meer informatie over het dubokeur® product: ‘Wat houdt het DUBOkeur woning in'
Voor de gecertificeerde woningen: 'Gecertificeerde DUBOkeur woning'
Voor meer informatie over het certificeringstraject: 'Hoe werkt het certificeren'

Voor meer informatie, neem contact op met het NIBE tel: 035-694 82 33 of email info@nibe.org